Carpaccio z pečené řepy s kravským sýrem

Suroviny:

1 červená řepa
3 polévkové lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce medu
200 gramů kravského sýra
100 gramů vlašských ořechů
200 ml šlehačky
60 gramů křenu
10 dkg zázvoru
3 snítky tymiánu
hrst polníčku
sůl, pepř

Postup:

  • řepu uvaříme a dáme vychladit
  • z oleje, medu a trochu tymiánu umícháme směs, ve které celou řepu namáčíme
  • řepu přendáme na alobal, přidáme 2 snítky tymiánu, zabalíme a pečeme 10-15 min.

při teplotě 180 stupňů C

  • do kastrůlku dáme 3 polévkové lžíce oleje, plátky zázvoru a nasekaný tymián
  • mírně zahříváme (nevařit) asi 7 minut
  • vyšleháme šlehačku, přidáme křen, sůl a pepř
  • upečenou vychladlou řepu nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na talíře
  • doprostřed zdobíme polníčkem
  • kolem obvodu talíře sypeme nadrobeným kravským sýrem
  • dozdobíme šlehačkou a posypeme sekanými ořechy

 

Carpaccio z pečené řepy s kravským sýrem