Dezert raw vlaškovník

Suroviny:

kakao nepražené – 3 polévkové lžíce
vlašské ořechy – 3 hrnky ( ¼ l ) + 16 půlek na ozdobu
chili mleté – špetka
brusinky – ½ hrnku
fíky – 1 a ½ hrnku
avokádo – 2 ks
bio sirup z agáve – 1 polévková lžíce
kurkuma bio mletá – ½ kávové lžičky
šťáva z l ks citronu
máta na ozdobu

Postup:

Náplň

  • do mísy dáme vydlabanou dužinu z avokáda
  • šťávu z jednoho citronu
  • ½ kávové lžičky kurkumy
  • mixujeme
  • přidatáme ½ hrnku brusinek, mixujeme
  • vznikne lehký krém

Korpus

  • vlašské ořechy, předem namočené ve vodě
  • špetku chili
  • bio sirup z agáve
  • nepražené kakao
  • fíky
  • rozmixujeme a vypracujeme
  • vzniklou hmotu přendáme na pečící papír
  • uhladíme stěrkou do tvaru obdélníku, čtverce… dle fantazie
  • korpus potřeme avokádovým krémem
  • zdobíme kousky ořechu, brusinkami a mátou

Dobrou chuť!

 

Dezert raw vlaškovník

 

Dezert raw vlaškovník