Italské vaření

Na odpoledním programu v Mamma HELP centru Praha jsme pod vedením Evy Ferrara, která žila dlouhodobě v Itálii, vařily italská jídla. Také nechyběla malá lekce italštiny, abychom si uměly vybrat a objednat jídlo v italské restauraci.

 

Musím přiznat, že jsem se hodně těšila. Vím, jak je Eva zábavná a jak má snahu všechny všechno naučit. Už jsem s ní vaření zažila, sice v té době jsme měly propůjčenou restauraci, kterou Eva zařídila, ale zážitky máme v paměti všechny, které jsme se vaření zúčastnily.

Eva totiž začíná nejdříve s výukou italštiny, se správnou výslovností, s názvy jídel a vyprávěním o tom jak se vaří v italských rodinách.

Ve čtvrtek  21.4.2016   na naše vaření přišlo  téměř 20 kuchařek.  Připravovaly jsme  předkrm – což byla nakrájená syrová zelenina na úhledné tvary a k ní 4 druhy dipů.  Dále jsme  vařily dva druhy těstovin, které jsou v italské kuchyni vždy před hlavním chodem.

Jedny byly s uzeným lososem a kaviárem a jedny se šunkou. Po  ochutnání druhých těstovin jsme měly pocit, že už se nám do žaludku nic nevejde.

Jako hlavní chod byly  fazolky  s vajíčky,  neměly chybu a nakonec ještě místo dezertu nakrájené různé duhy sýrů. Celou dobu jsme popíjely italské víno.

Vy, co jste nepřišly  zkuste příště.

 

Hanka Jírovcová