Jehněčí na černém pivu

Jestli nemáte rádi jehněčí, nahraďte ho hovězím. Ale tohle jídlo si prostě musíte udělat!

4 porce

400 g jehněčího masa bez kosti (můžete nahradit hovězím pokud neradi jehněčí)
máslo
1 cibuli
1 mrkev
2 řapíky celeru
několik snítek tymiánu
bobkový list
2 dcl vývaru
0,5 l dobrého černého piva
sůl

Jehněčí nakrájejte na kostky a na másle je v hrnci nechte zatáhnout. Když maso zhnědne, vyndejte ho z hrnce.

Na výpeku dozlatova orestujte na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Maso vraťte zpět k základu, přidejte rozmarýn a bobkový list. Vše zalijte vývarem a pivem, trochu dosolte a nechte pod pokličkou dusit.

Jídlo by mělo být hotové v závislosti na stáří masa asi tak za 1,5 hodiny až 2 hodiny, když se tekutiny zredukují za hustou omáčku a maso bude měkoučké. Před podáváním vyndejte tymián i bobkový list. Podávat můžete třeba s chlebem, jídlo bude ještě lepší druhý den, když se proleží.

 

Kaya, S vášní pro jídlo

 

Jehněčí na černém pivu