Losos v jogurtové krustě

V našem jídelníčku by mělo být víc ryb. Tato úprava lososa je opravdu vynikající.

 čtyři porce

800 g filet z lososa s kůží
pět lžic hustého řeckého jogurtu
lžíce dijonské hořčice
snítka nasekaného kopru
kůra ze čtvrtky citronu
sůl
citron k podávání

 

Lososa položte kůží dolů na pečící papír na plech.

V misce smíchejte jogurt s hořčicí, koprem, citronovou kůrou a solí a směsí pomažte povrch lososa.

Rybu dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C asi na 20 minut. Podávejte ji s klínky citronu k závěrečnému pokapání, skvěle doplní výslednou chuť.

Ideální přílohou jsou brambory.

 

Kaya, S vášní pro jídlo

 

Losos v jogurtové krustě