Polévka z černých fazolí

Co jiného do sychravých dnů než horkou polévku?

4 porce

olivový olej
1 šalotka
stroužek česneku
chilli paprička
lžička římského kmínu
hrnek přes noc namočených fazolí
0,6 litru vývaru
šťáva z poloviny limetky
zakysaná smetana a koriandr k servírování

 

Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku, přidejte celý česnek, nasekanou chilli papričku a celý římský kmín. Všechno koření opékejte ještě asi minutu.

Do hrnce ke koření přidejte fazole a vývar a nechte pomalu dusit asi 3/4 hodiny, dokud fazole nezměknou. Podle potřeby přilévejte trochu vody.

Vývar společně s již měkkými fazolemi rozmixujte ponorným mixérem do hladka a polévku dochuťte limetkovou šťávou.

Servírujte ji na talíři s trochou zakysané smetany a nasekaným čerstvým koriandrem.

 

Kaya, S vášní pro jídlo

 

Polévka z černých fazolí