Průřez zbrusu novými kurzy v Chefaparde

Světový street food – 3. 3. 2016

Street food je čím dál tím oblíbenější a my víme proč. Je to rychlé, dá se to jíst jen tak z ruky, může to být z celého světa a často to připravují především foodie nadšenci. Pokud i vy jste nadšenci do jídla a chcete umět připravit doma hity světových pouličních jídel, určitě se přihlaste na kurz STREET FOOD. Až budete v létě pořádat zahradní párty, recepty jako když najdete.

           Pastrami burger

            Wasabi burger

            Burrito Grande s mletým hovězím masem

            Domácí Wasabi majonéza

            Frutta de la Crema

 

Čokoládové lanýže – 6. 3. 2016

Znáte ten příval endorfinů po tom, co si pochutnáte na dobré čokoládě? Jen si představíte, jak se vám v puse pomalu rozpouští kvalitní pralinka a už se nemůžete udržet? Pak musíte navštívit kurz čokoládových lanýžů, protože co je víc, než kousek sladké čokolády v měkoučkém podání a navíc s několika příchutěmi? Ano, lanýže jsou právem nejoblíbenějším kouskem na kurzech pralinek a proto jsme jim věnovali samostatný kurz. si pak můžete odnést domů. Krásná vzpomínka nebo třeba dárek?

           Základní ganache na lanýže

            Mátový lanýž

            Mandlový lanýž

            Kávový lanýž

            Marcipánové krájené pralinky

 

Street Food z Vietnamu – 12. 3. 2016

Milujete vůni dálek? Rádi byste se toulali uličkami divokého Vietnamu a ochutnávali to, co vám místní připraví přímo na ulici z lokálních surovin? Přijďte si to vyzkoušet nanečisto do Chefparade. Ale vařit (a samozřejmě i jíst) budete vy! Lukáš Neckář vás naučí ty nejtypičtější vietnamské street food recepty.

            Salát Nộm Hoa Chuối

            Omáčky Nước Chấm

            Nakládaná mrkev a ředkev

            BánhMí s krevetami

            Špízy Nem Lui

            Bún bò Nam Bộ

 

California Dream – 13. 3. 2016

Uvařit si doma v kalifornském stylu? Žádný problém. zastavte se na kurzu u Lukáše Neckáře a budete vařit tak, jako byste skutečně ochutnali pravou Kalifornii. A pokud milujete steak i dary moře, rozdhodně vám učaruje Surf and turf. Je to jeden z hlavních chodů a skládá se z rib-eye steaku a tygřích krevet. Už jsme vás navnadili? Mrkněte se na celé menu.

           Cobbův salát

            Surf and Turf – rib eye steak s krevetami

            Smažené avokádo se salátem a jahodami

            Kukuřičné placičky

            Čokoládový fondán

 

Základní kameny italské kuchyně – 3. 3. 2016

Víte, co prostě musíte umět, abyste o sobě mohli říct, že zvládnete uvařit výběr z nejdůležitějších základních kamenů italské kuchyně? Pokud si nejste jisti, přečtěte si menu tohoto kurzu. A jestli zjistíte, že se něco z toho potřebujete naučit, na kurz se rovnou i přihlaste. Díky lektorovi Markovi Rauvolfovi si v italské kuchyni budete připadat jako doma.

            Tataráček nebo carpaccio z hovězí svíčkové s caparami a šalotkou

            Bazalkové pesto

            Domácí bramborové gnocchi

            Ragů Bolognese

            Domácí tagliatelle

            Čokoládový fondán s kysanou smetanou a borůvkami

 

Itálie od překdrmu po desert –  10. 3. 2016

Baví vás italská kuchyně svojí jednoduchostí a kvalitními surovinami a rádi byste ji připravili doma stejně dobře, jako v restauraci? Nechte našeho specialistu Marka Rauvolfa, aby vám předal své zkušenosti a naučil vás kompletní menu, od předkrmu po dezert, kterým neurazíte ani pravého Itala.

            Grilovaná mozzarella v parmské šunce

            Šafránové risotto s kozím sýrem a sotýrovanou čekankou

            Telecí saltimbocca

            Bramborový gratin

            Šlehané mascarpone s pomerančovou omáčkou a glazovanou pomerančovou kůrou